Az amerikai brigád nyáron visszatér hozzánk, és most Székesfehérvárt veszik be a nyár folyamán. Egészen pontosan a FEZEN fesztivál a célpontjuk, ahol szétrúgnak majd biztos pár segget.

"

Héj, haver, van az az új punk dal, tudod, amiben a gyereket belevágják a medencébe. Azt, aki totál idiótán néz ki a klipben abban a bő gatyában meg az idióta pattogós kocsijában. Na, az a dal az most nagyon menő. A másik haverom, tudod, a Laci holnapra írja ki nekem a cédét, amin rajta lesz, mert neki már van cédéírója. Apám, egész nap azt az albumot fogom hallgatni, azt az amerikásat…

"

Voltunk keményen vagy tíz évesek, amikor egy ehhez nagyon hasonló beszélgetés elhangzott az Offspring –Americana albumával kapcsolatban kilencvennyolcban. Nem ma volt, mi? Biztos voltak még jó páran így… Most tök őszintén. Mielőtt bejött a numetal az ezredforduló beköszöntével, előtte igenis marha menő volt még az Offspring. Soha nem voltam az a kegyetlen nagy rajongójuk, de a Staring At The Sun még a mai napig az egyik kedvenc számom deszkázáshoz. Van az egésznek valami varázsa, ami miatt időközönként újra meg újra bekerül a lejátszóba ez a banda. Habár az elmúlt jó pár évben nem igazán raktak le olyat az asztalra, ami az én gyomromnak is finom falat lenne, ettől függetlenül három éve, mikor körbejárták a világot az akkor húsz éves Smash-el, akkor én sem agyaltam, és nyakamba vettem a ma már szebb napokat látott Pannónia Fesztivált. Azt a koncertet a mai napig emlegetem. Ahogy már mondtam, nem vagyok se nagy punk, se nagy Offspring-fanatikus, de ott egész este pörgött az élet, egész éjjel buliztunk, és boldog boldogtalannal együtt énekeltük a klasszikus punk dalokat. Na, meg pár mulatóst mert, hát na…. (pálinka a titok kulcsa)

Miért is fontos mind ez?

Minek nosztalgiázunk itt, mint a nyugdíjasok a kis bolt előtt egy szép nap délutánján? Tök egyszerű, de ezt már te is biztosan tudod. Az amerikai brigád visszatér hozzánk, most Székesfehérvárt veszik be a nyár folyamán. Egészen pontosan a FEZEN fesztivál a célpontjuk, ahol szétrúgnak majd biztos pár segget. Az a fura, hogy nézem a koncertfelvételeket, és a kiöregedett Dexter még mindig jobban el tudja adni magát nekem, mint sok most a „csúcson” lévő frontember. Így nem is kérdéses, hogy miközben megy majd a forró augusztusi nap lefele, azalatt iszunk majd egy sört, és várjuk, hogy a húrok közé csapjon a lángoló koponya logós brigád.

Ha csak a nosztalgia miatt, ha csak a haverok miatt, ha csak a hecc kedvéért vagy netalán tán a zenekar miatt – de elég sokan ott leszünk. Elég sokan fogunk egyszerre torkunk szakadtából ordítani, és remélhetőleg vigyorogva hazamenni, majd azt mondani, hogy

"

Baszki, megérte itt lenni, megint!

"

 

A szerzőről

A jövőben én leszek a felelős, hogy a rock–metál világ nagyágyúiról minél több friss hírt és koncertbeszámolót kapjatok. Ígérem, nem leszek tétlen! Az igazán nagyok mellett pedig folyamatosan leereszkedünk az igazi mély underground pokolba is, hogy lássátok, mi megy a felszín alatt. Teljes magabiztossággal merem állítani, hogy rengeteg jó zenekar van (nem csak hazánkban) hanem külföldön is, akik nem kaptak eddig kellő figyelmet. Ebből a mocsokból származom én is, így garantálom, hogy nem fogtok unatkozni, ha minket választotok! Ha esetleg szeretnétek a zenekarotokról egy velős kritikát, keressetek engem!

Szólj hozzá!