Április 20-án a Művészetek Palotájában ad koncertet a Snarky Puppy.

A Snarky Puppy egy különleges zenei társulás. Az elmúlt években huszonötnél is több muzsikus – köztük szólisták, producerek – állandó körforgása teremtette meg annak a sokoldalú és mindenre nyitott közös zenélésnek az alapját, melynek nem titkolt célja az amerikai zenekultúra lehető legszélesebb reprezentációja.

A csapat lelke, alapítója a zeneszerző-basszusgitáros Michael League. Kezdetben a University of North Texas jazzprogramjában részt vevő kollégái közül verbuválta partnereit, majd hamarosan olyan legendák csatlakoztak hozzá, mint a dobos Robert “Sput” Searight, vagy a billentyűs Shaun Martin és Bobby Sparks.

A Snarky Puppy alapjaiban változtatta meg a jazz világát. A társulás munkáját számos díj fémjelzi, köztük több Grammy is. A csapat a zene három területén aktív: a saját projektek innovációja mellett szerteágazó oktatási programokban vesz részt, illetve a legkülönbözőbb produkciókban – mint például Lalah Hathaway, Laura Mvula, Salif Keïta, David Crosby, N’Dambi, Becca Stevens és Jacob Collier lemezein, koncertjein – működik közre társalkotóként.

 

A szerzőről

Kétgyerekes családapa vagyok. Sok minden érdekel. Írtam már kultúráról (ANTROPOS.HU, kikötő online), fociról (FourFourTwo.hu), rockzenéről (ROCK INFORM), a reklámszakmáról (marketinginfo), gazdaságról (ORIGO), belpolitikáról (ORIGO) és általánosságban zenéről (ORIGO). Az újságírás előtt-mellett-közben voltam marketing asszisztens, parkettakereskedő, média-tanácsadó és képregénybolt-vezető is. Régebben zenéltem is, én voltam a dobosa a Wertigo, a Tub Snipes, a Grindhouse és a Dark Dudes Rising zenekaroknak. Kedvenc hobbim, hogy a lányaimmal kavicsokat dobálunk a pocsolyákba.

Szólj hozzá!