Április 1-én a Barba Negra klubban lép fel az ország punk bandája, az Alvin és a Mókusok. Reméljük, áprilisi tréfa, hogy valaki távozik a bandából, de a zenekar hivatalos Facebook oldalán ez olvasható:

“UTOLJÁRA!
Április 1-jén utoljára láthatjátok a jelenlegi felállásban a bandát Budapesten! Május végétől egyikünk távozik a zenekarból!”

Alvinék tavaszi turnéjának fővárosi állomása tehát mindenképpen csemegének ígérkezik. A 24. évét taposó zenekar átvészelt minden divathullámot és nem alkalmazkodott egyik média halálos öleléséhez sem, hanem tették, amit tenniük kell: zenéltek! A szövegeik rendszer- és társadalomkritikákkal tűzdelve mértani pontossággal találnak célba a lázadó fiataloknál és idősebbeknél egyaránt. Megmaradtak Alvin és a Mókusoknak, nem hajlongtak, nem fogták be a szelet a vitorlájukba, nem keresztezték a zenéjüket a fogyasztói társadalom ízlésvilágának megfelelően, és ez az egyszerűnek tűnő, ám annál komolyabb tény tette őket egy olyan zenekarrá, akik megkerülhetetlenek. Még úgy is, hogy a média igyekszik nem tudomást venni róluk. És ez miért olyan nagyszerű? Mert integrálták magukat a köztudatba a saját puszta erejüknek és tehetségüknek köszönhetően. Ez a punk a XXI. század Magyarországában!

Az esti program:
20:00 kapunyitás
20:15 No Last Page
21:00 Helo Zep!
21.45 ALVIN ÉS A MÓKUSOK

A szerzőről

Fesztiválzabáló és léggitár gyilkos vagyok. A rockzene nekem az, ami a régészeknek Attila sírja. Keresem és kutatom. Az más kérdés, hogy én tudom, hol temették el Attilát, de eddig senki nem kérdezett meg róla. Ahogy én sem kérdeztem meg egy régészt sem, hogy miért kell elbutulnia a mainstream zenének. Előszeretettel ragadnak el az érzelmek, és olykor utolér a nosztalgia, amikor még nem vettünk fel telefonnal koncertet, hanem helyette idegenekkel pogóztunk. Ahogy még most is, mert régi vágású gyerek vagyok. Sör és Rock and Roll!

Szólj hozzá!