A dal, amit mindenki ismer és egy generációnak lett lázadó dallama. Most 1000 zenész és énekes adja elő egyszerre. Hidegrázás, vigyázz!

Ma már a laikusok és a kritikusok is a legnagyobb rockdalok közt tartják számon. A Rolling Stone magazin által 2004-ben összeállított Minden idők 500 legjobb dalának listáján a 9. helyen szerepelt. A Guitar World magazin olvasói a 100 legnagyobb gitárszóló listáján a 26. helyre sorolták a dalban szereplő gitárszólót.

A dal címét onnan kapta, hogy az énekes (Kurt Cobain) egy barátja azt mondta Kurt-ről: „Úgy bűzlik, mint a Teen Spirit”, a dal befutásának évében, 1991-ben megjelent dezodor.

2015-ben a világ legnagyobb rockzenekara a Rockin’1000 a Foo Fighters dalát dolgozta fel, most pedig a Nirvana jött.

A szerzőről

Fesztiválzabáló és léggitár gyilkos vagyok. A rockzene nekem az, ami a régészeknek Attila sírja. Keresem és kutatom. Az más kérdés, hogy én tudom, hol temették el Attilát, de eddig senki nem kérdezett meg róla. Ahogy én sem kérdeztem meg egy régészt sem, hogy miért kell elbutulnia a mainstream zenének. Előszeretettel ragadnak el az érzelmek, és olykor utolér a nosztalgia, amikor még nem vettünk fel telefonnal koncertet, hanem helyette idegenekkel pogóztunk. Ahogy még most is, mert régi vágású gyerek vagyok. Sör és Rock and Roll!

Szólj hozzá!