A Facebook sajátossága, hogy ott aztán el tudja adni magát bárki, így az ország már tele van olyan önjelölt megmondóemberekkel, akiknek semmi közük nincs ahhoz, amit csinálnak. A pozitív lélekedzőkkel, a női önbizalomtrénerekkel, közhelyidézetes oraveczcoelho és társaikkal nap mint nap összefuthatunk az üzenőfalon. Sajnos, már a tetováló világban is akad kártékony, önjelölt Facebook-ripacs, aki nem éppen a munkája szépségével hívja fel magára a figyelmet.

Demy King “művésznéven” ismert tetoválóról annyit kell tudni, hogy nem tud tetoválni, viszont remekül ért ahhoz, hogy gyanútlan áldozataira béna gyerekrajzokat véssen, amik pár hét után elvesztik a színüket, de pl. két egyforma egyenes vonal sem fedezhető fel bennük. Demy azonban most végre magára rántotta a Facebook közönségét. Ugyanis  már széles körben kiderült, hogy főszereplőnk pont a tetováláshoz nem ért, ehhez képest 68 ezres követő bázisa van, és úgy hirdeti magát, mintha maga Sailor Jerry lenne. (Sajnos 68 ezres birodalmát pár perce törölte a facebookról, de találtunk egy másik alakuló oldalt.) Terveivel tele volt az oldala – ezek mindössze képszerkesztő programmal készült skiccek. Ízlést és egyediséget persze nem lehet bennük felfedezni. Ezeket ráadásul megosztások után meg is lehet nyerni… Szerencsétlen nyertes… Munkáiról nem nagyon találni semmilyen képet, és minden negatív kommentet töröl az oldaláról, majd legott kitiltja annak íróját. A történetben helyet kap a barátnője is, aki a live videós bejelentkezések során igyekszik megerősíteni királyának státuszát. Most ugyan kezd forró lenni a talaj a talpa alatt, de ennek ellenére saját profilján még mindig megy az önsztárolás és a királykodás, amíg valaki el nem megy hozzá, és tarkón nem csapja egy szívlapáttal.

De mi ezzel a gond? (Mutatjuk…)

cash

Egy tetoválást, ugye, egy életre választ magának az ember, mint a pingvinek társat. És azt a motívumot bizony néznie kell élete végéig. Ezért nem csak a megfelelő mintát kell kiválasztani, hanem a megfelelő művészt is, aki azt úgy varrja az emberre, ahogy azt elképzelte. Mert az emberi bőr nem egy vászon, nem egy festmény, amit ha megunsz, akkor eladod vagy kidobod: a tetoválás kurvára rajtad marad. Főhősünk, akit a továbbiakban csak Királynak hívunk, felrúg minden morális szabályt. Én speciel ceruzát és papírt sem adnék neki, nem hogy tűt és tintát. A munkáinak minősége mellett az emberben az is felmerül, hogy vajon a megvalósulás sikerességével milyen arányban van nála a higiéniai szabályok betartása… Mert, ha egyes arányban, az rég rossz. Pedig egy szalonban ezekre nagy hangsúlyt kell fektetni, hisz HIV és hepatitis-C vírus is terjedhet használt tű által. Ha én jártam volna valaha is a Királynál, akkor nemcsak a tetoválásom minősége miatt aggódnék, hanem az egészségemért is.

don

Demy King ellen a felháborodott ügyfelek eddig nem nagyon tudtak mit tenni, amíg létre nem jött egy Facebook-csoport, Demi Fyng néven. Itt lehet megnézni azokat a tetoválásokat, amiket a Király képes volt az áldozataira varrni.

nevtelen-1

Az elégedetlen ügyfeleket vagy fenyegetéssel hallgattatták el,  vagy elintézték azzal a mondattal,  hogy a nyereménytetkót ne kritizáld, mert ajándék, örüjjé’ neki. És ez így ment hónapról hónapra, amíg egyszer a Tetovált Állatmentők lett a préda. Velük abban állapodtak meg, hogy minden hónapban átutalnak egy bizonyos összeget az egyesület számlájára, ezzel is segítve őket kitartó munkájukban. Persze, többszöri megkeresés után sem lett semmi a nagy királyi adakozásból. Egy másik botrányos esetben egy beteg kislánynak tettek ígéretet. A 10 éves Nárcisz születése óta izomsorvadásban szenved, és napról napra romlik az állapota. A kislánynak volt egy kívánsága, hogy fessék ki a szobáját hercegnős mintákkal. A Király elvállalta a feladatot, de persze hetekig csak ment a lerázós duma – és soha nem valósult meg ez az ígéret sem. Valljuk meg, a szociopaták köztünk járnak. Ezek után kezdett terjedni a kétes hírű pasas megbízhatatlansága és sok esetben mintalopása (más művészektől lopott mintákat használt sajátjaként az oldalán). Egyre többen jelentkeztek olyan tetkókkal, amit ez az ember készített, de finoman szólva: nem felelt meg az ügyfélnek. Ezen nem csodálkozunk, ezeket a rajzokat talán ijesztgetésekre lehet használni, de nem testen hordozva…

ray

A Király elleni harcba már beszállt a Tetoválók Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete is, és az ország legkártékonyabb tetoválójaként említik. Lejáratja az egész szakmát. Sok elismert szalon és művész jelentkezett már, hogy akit a Király varrt, azoknak 30-50%-os kedvezménnyel kijavítják vagy teljesen elfedik a nézhetetlen mintáit.

Ha van személyes tapasztalatod Demy King munkájával kapcsolatban, írd meg nekünk: szerkesztőseg@deadlenskult.hu

A fotók forrása Demy King és Demi Fyng Facebook.

A szerzőről

Fesztiválzabáló és léggitár gyilkos vagyok. A rockzene nekem az, ami a régészeknek Attila sírja. Keresem és kutatom. Az más kérdés, hogy én tudom, hol temették el Attilát, de eddig senki nem kérdezett meg róla. Ahogy én sem kérdeztem meg egy régészt sem, hogy miért kell elbutulnia a mainstream zenének. Előszeretettel ragadnak el az érzelmek, és olykor utolér a nosztalgia, amikor még nem vettünk fel telefonnal koncertet, hanem helyette idegenekkel pogóztunk. Ahogy még most is, mert régi vágású gyerek vagyok. Sör és Rock and Roll!

Szólj hozzá!