Manapság az egyik legsikeresebb keményebb metált játszó zenekar kétségkívül a Mastodon. A március végén új albummal jelentkező csapat a nyár folyamán hozzánk is ellátogat, hogy megmutassák nekünk, milyen is a szultán átka! Június 14-én a Barba Negra Track színpadán csapnak a húrokba az amerikai ősszörnyek!

Kétséget kizáróan ez lesz az év egyik legjobban várt bulija. Igaz, hogy bejelentették már a Metallicát, de számomra eddig ez az év igazán nagy híre, ez a koncert lesz a non plus ultra! Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ennek a brigádnak honnan van ennyi energiája és ötlete, honnan tudnak ennyi királyabbnál királyabb dalt írni.

Az együttes június elején indítja európai körútját, amelynek hazánk is része lesz. A Mastodon június 14-én lép fel a Barba Negra Track-ben, a koncerten a régi hardcore számok mellett elhangzanak majd a legújabb lemez slágerei is – az „Emperor of Sand” március 31-én kerül a polcokra.

Az albumról már 3 szám elérhető, a legutóbbi „Andromeda” épp a napokban jelent meg, a korábbi beharangozó számok a „Show Yourself” és a „Sultan’s Curse” voltak. A lemez az együttes szerint az eddigi egyik legőszintébb és legbrutálisabb szerzeményük, amely témáit a saját életük eseményeiből merítették. Az „Emperor of Sand” az említett 3 szám mellett további 8 tartalmas rockdallal örvendezteti meg a rajongókat.

 

 

 

A szerzőről

A jövőben én leszek a felelős, hogy a rock–metál világ nagyágyúiról minél több friss hírt és koncertbeszámolót kapjatok. Ígérem, nem leszek tétlen! Az igazán nagyok mellett pedig folyamatosan leereszkedünk az igazi mély underground pokolba is, hogy lássátok, mi megy a felszín alatt. Teljes magabiztossággal merem állítani, hogy rengeteg jó zenekar van (nem csak hazánkban) hanem külföldön is, akik nem kaptak eddig kellő figyelmet. Ebből a mocsokból származom én is, így garantálom, hogy nem fogtok unatkozni, ha minket választotok! Ha esetleg szeretnétek a zenekarotokról egy velős kritikát, keressetek engem!

Szólj hozzá!