Szereted a gyrost? A görög joghurtot? A feta sajtot? Na és a stoner muzsikát? Esetleg a 1000 Modsot is vágod? Akkor a következő cikket neked ajánljuk. Ha pedig a stoner zenét szereted, de fogalmad sincs, miről beszélek, akkor pláne.

Alig fél évvel a GMK-s telt házat követően a görög stoner rock színtér nagyágyúja, a 1000MODS áprilisban ismét európai turnéra indul, és az eddigi leghosszabb, öthetes headliner-körút természetesen Budapestet sem hagyja súlyos riffek és fuzzos torzítás nélkül. A Repeated Exposure To… dalaival visszatérő négyes az A38 Hajó szervezésében fogja a falakat is megizzasztani a Dürer 041-es termében április 4-én azokat, akik legutóbb nem jutottak be, és azokat, akik mosolyogva bólogatták végig a tavalyi év egyik legfülledtebb klubbuliját.

A Gozsdu Manó Klubból több mint hetven embernek kellett úgy hazamennie, hogy nem kapott jegyet Labrosék budapesti visszatérésére. A nagy érdeklődés korántsem véletlen, hiszen a Desertfestek visszatérő vendége már rég kivívta magának az európai stoner rajongók tiszteletét és rajongását. Persze, az alázatos munkán túlmutatóan

szenzációsan megírt dalok

is kellettek ehhez: a 1000MODS ugyanis nem idegenkedik a punkos lendülettől és a grunge-os bontogatásoktól sem, de a zenekar rajongói is joggal feltételezhetik, hogy a srácok sem a Helmetet, sem a Melvinst nem vetették meg a próbatermen kívül, mikor épp nem az ikonikus Kyuss vagy Sleep lemezeket pörgették betépve.

Ezért is hódolt be egy emberként a sajtó a Repeated Exposure To… dalai előtt, hiszen egy

kiforrott, érett, saját eszköztárával bátran és okosan bánó

zenekart tükröz, amely megtalálta saját hangját a már emlegetett műfajok határmezsgyéjén. Az elmúlt fél év hazai pályán is csak még nagyobbá tette a korábban a Clutch-csal vagy a The Atomic Bitchwax-szal is turnézó srácokat: Görögországban már

több ezres helyekre kerül ki a sold out tábla,

ha a 1000MODS a városban jár. Az októberi koncert óta tényleg bizonyossá vált, hogy saját hangzásában kevés jobb koncertzenekar van a 1000MODS-nál, akik eddigi legnagyobb klubkoncertjükre térnek vissza április 4-én Budapestre, egyfajta bemelegítésképpen a júniusi Clutch koncert előtt.

 

A szerzőről

A jövőben én leszek a felelős, hogy a rock–metál világ nagyágyúiról minél több friss hírt és koncertbeszámolót kapjatok. Ígérem, nem leszek tétlen! Az igazán nagyok mellett pedig folyamatosan leereszkedünk az igazi mély underground pokolba is, hogy lássátok, mi megy a felszín alatt. Teljes magabiztossággal merem állítani, hogy rengeteg jó zenekar van (nem csak hazánkban) hanem külföldön is, akik nem kaptak eddig kellő figyelmet. Ebből a mocsokból származom én is, így garantálom, hogy nem fogtok unatkozni, ha minket választotok! Ha esetleg szeretnétek a zenekarotokról egy velős kritikát, keressetek engem!

Szólj hozzá!