Azt bátran kijelenthetjük, hogy hazánkban két igazi stoner-doom-sludge éllovas van. Az egyik a Haw zenekar a másik pedig az Áron Andris vezette Apey And The Pea. A zenekar éppen most készíti elő a terepet a harmadik, HEX című albumuknak. De mielőtt elmerülnénk a pokolban, előtte még április 7-én az Akváriumban csobbanunk egy nagyot, ahol Apeyékhoz csatlakozik a The Southern Oracle, illetve a She Loves Pablo.

Az Apey & The Pea (Sludge/Metal/Stoner-Grunge) 2008 végén alakult Budapesten. Az évek során felléptek már Magyarország valamennyi vidéki klubjában és fesztiváljain. Budapesten rendszeresen telt házas vagy közel fullos koncerteket adnak. Két nagylemez és egy 2015-ben elnyert Fonogram Díj (Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele) tulajdonosai. Az agresszív és látványos élő előadásmód illetve a nehézfém súlyú gitárriffek, a klasszikus metálszellem teszik lehetővé, hogy egy lenyűgöző, intenzív, nem szokványos koncertélménnyel távozzon a közönség.

Kapcsolódó cikkünk:

“Nem verek papot szabadidőmben…” – Makai Laci (Apey and the Pea)

Fotó: Facebook

A szerzőről

A jövőben én leszek a felelős, hogy a rock–metál világ nagyágyúiról minél több friss hírt és koncertbeszámolót kapjatok. Ígérem, nem leszek tétlen! Az igazán nagyok mellett pedig folyamatosan leereszkedünk az igazi mély underground pokolba is, hogy lássátok, mi megy a felszín alatt. Teljes magabiztossággal merem állítani, hogy rengeteg jó zenekar van (nem csak hazánkban) hanem külföldön is, akik nem kaptak eddig kellő figyelmet. Ebből a mocsokból származom én is, így garantálom, hogy nem fogtok unatkozni, ha minket választotok! Ha esetleg szeretnétek a zenekarotokról egy velős kritikát, keressetek engem!

Szólj hozzá!