A brit heavy metal egyik legendás zenekara, a Saxon, Németország legsikeresebb progresszív metal bandája, a Blind Guardian, a szimfonikus metal úttörőjeként számon tartott svéd Therion és a magyar Ossian is fellép a 2017-es Fezen-en.

A szervezők korábban már bejelentették, hogy a 20. Fezen fesztivál fellépői között lesz Alice Cooper is.

Az Ossian több év kihagyás után, az augusztus 2-ai nyitónapon tér vissza Székesfehérvárra. A zenekarnak idén áprilisban jelent meg huszonegyedik stúdióalbuma.

A Saxon a ’70-es évek brit heavy metal új hullámának meghatározó zenekaraként az elmúlt 40 évben jó néhányszor bejárta a világ nagy koncerthelyszíneit. Legújabb albumuk tavaly jelent meg Battering Ram címmel. A Fezenen augusztus 3-án lesznek hallhatók.

A német power metal jeles képviselője, a Blind Guardian is bejárta már mind az öt kontinenst. Székesfehérvárra augusztus 2-án érkeznek.

A svéd Therion rendszerint görög, német, sumér és skandináv legendák felhasználásával készíti dalait. A szimfonikus hangzásokkal az elsők között kezdtek kísérletezni, az általuk taposott ösvényen indult el a finn Nightwish és a holland Within Temptation is. A Therion szintén a nyitónapon érkezik a fesztiválra.

Forrás: MTI

A szerzőről

Fesztiválzabáló és léggitár gyilkos vagyok. A rockzene nekem az, ami a régészeknek Attila sírja. Keresem és kutatom. Az más kérdés, hogy én tudom, hol temették el Attilát, de eddig senki nem kérdezett meg róla. Ahogy én sem kérdeztem meg egy régészt sem, hogy miért kell elbutulnia a mainstream zenének. Előszeretettel ragadnak el az érzelmek, és olykor utolér a nosztalgia, amikor még nem vettünk fel telefonnal koncertet, hanem helyette idegenekkel pogóztunk. Ahogy még most is, mert régi vágású gyerek vagyok. Sör és Rock and Roll!

Szólj hozzá!