A székesfehérvári Fezen fesztivál ma jelentette be a 2017-es rendezvény első sztárfellépőjét, aki nem más, mint a shock-rock műfaj megteremtője, Alice Cooper.

Húsz éve nem adott koncertet hazánkban, mondhatni, marhára hiányzott már nekünk.

Az első zenekarát 1964-ben alapította, Earwings néven és sok névváltoztatás után 1969-ben Alice Cooper névre cserélték és az énekes, Vincent Damon Furnier is átkeresztelte magát erre a névre. Frank Zappa fedezte fel őket ugyanebben az évben, ő segített első lemezük felvételében is. Botrányos és szokatlan megjelenésük hamar ismertté tette őket és a színpadon használt kellékek láttán, így született meg a shock-rock műfaj: a kínzóeszközök és a kényszerzubbony állandó kellék volt a fellépéseiken. Mára a kínzóeszközök inkább a kereskedelmi rádiók lettek, de Alice több mint 40 év után is a rockzene egyedi figurája maradt, aki még most is képes látványban letarolni mindenkit. A Fezenre kedvezményes bérleteket november 16., szerda éjfélig lehet megvásárolni 11.990 forintért.

A huszadik jubileumi rendezvény tartogat még meglepetéseket, érdemes megváltani előre a jegyeket. Mi ott leszünk és tudósítunk, mert ahol a rock, ott ez a csapat jelen lesz!

A szerzőről

Fesztiválzabáló és léggitár gyilkos vagyok. A rockzene nekem az, ami a régészeknek Attila sírja. Keresem és kutatom. Az más kérdés, hogy én tudom, hol temették el Attilát, de eddig senki nem kérdezett meg róla. Ahogy én sem kérdeztem meg egy régészt sem, hogy miért kell elbutulnia a mainstream zenének. Előszeretettel ragadnak el az érzelmek, és olykor utolér a nosztalgia, amikor még nem vettünk fel telefonnal koncertet, hanem helyette idegenekkel pogóztunk. Ahogy még most is, mert régi vágású gyerek vagyok. Sör és Rock and Roll!

Szólj hozzá!